Naar hoofdinhoud
Wiki

Welke eigenschappen heeft een virtueel formulier?

Start nieuwe zaak

Vanuit het dirigentje in in diverse schermen is het mogelijk een nieuwe zaak te starten. al naar gelang het geselecteerde zaaktype wordt een virtueel (op basis van het zaaktype) of ingericht webformulier gestart.

De uit te voeren stappen kan verschillen vanuit welk scherm 'Start nieuwe zaak' wordt opgestart.

Wat zijn de eigenschappen van een virtueel webformulier?

Het virtuele webformulier is een niet geconfigureerd webformulier dat normaliter bij formulierstap Aanvraag alle kenmerken van de zaak toont. Het is wel mogelijk bij status 1 in het zaaktype aan te geven dat een kenmerk wel, niet of als verplicht getoond wordt. Door in het zaaktype het item Bij virtueel webformulier alle kenmerktypen tonen? de waarde Nee te geven worden alleen de kenmerken getoond indien dit bij status 1 van het zaaktype is weergegeven.

Documenttypen t.b.v. bijlagen
Als het aanmaken van de zaak via een virtueel webformulier gaat (gebaseerd op een zaaktype), kunnen andere invoergegevens worden getoond, waarvan sommige wellicht niet aan de klant moeten worden getoond. Daarom wordt voortaan aan het elk ingevulde virtuele webformulier een speciaal initierend documenttype toegekend. Dit nieuwe documenttype betreft een intern document (niet zichtbaar voor de klant) en heeft als naam en referentie Intake.

Bij formulierstap Bijlage(n) worden alle in het zaaktype beschikbare documenttypen getoond met uitzondering van het initiatiedocumenttype (is immers de intake) en het afrondende documenttype, dat uiteraard pas bij de afhandeling van de zaak wordt gebruikt. Met een klik op de A (aanvraag) in de kleurenbalk van de zaakregel wordt voortaan ook het webformulier van het documenttype intake getoond indien de zaak is aangemaakt via een virtueel webformulier.

Bij het generieke kenmerk van de zaak Kanaal wordt, indien de zaak is aangemaakt via een virtueel webformulier, (32) behandelaar getoond. Op deze wijze is zichtbaar dat de zaak namens de klant is aangemaakt. De naam van diegene die de zaak heeft aangemaakt wordt bij status 1 in de zaak getoond.

Bij de schermstap 'Samenvatting' van een virtueel formulier staat, indien je behandelrechten hebt voor het gekoppelde zaaktype, 'toewijzen aan mijzelf = Nee / ja'. Indien bij het zaaktype een behandelaar is toegevoegd aan de optie 'Zaak direct toewijzen aan deze behandelaar' wordt dit genegeerd. Als 'toewijzen aan mijzelf = JA dan wordt de zaak toch aan jou toegewezen.