Naar hoofdinhoud
Wiki

Mogelijkheden uitgebreide zaakstatus scherm

Zaakstatus informatie op de website

Naast het inloggen via DigiD, eHerkenning of eIdas is het mogelijk om met behulp van een zaaknummer de zaakstatus informatie op te roepen en met de eenmalig te gebruiken toegangscode voor de aanvrager en namens de uitgebreide statusinformatie.

Heeft echter de parameter PINCODEVERPLICHT de waarde 1 dan wordt de beperke statusinformatie met de huidige status en de doorlooptijd van de zaak niet getoond. 

Mogelijkheden uitgebreide zaakstatus scherm

Bij het oproepen van uitgebreide informatie over de zaak, is een aantal acties mogelijk..

Los van het raadplegen van de uitgebreide statusinformatie en de correspondentie () uit het zaakdossier, zijn er diverse acties mogelijk is zowel het e-mail adres als het telefoonnummer door de klant te muteren.

×

Documenten/e-mailberichten van het type binnekomend en uitgaand zonder concept markering worden in de uitgebreide statusinformatie getoond.

Hierbij worden de documenten altijd met de orginele - door de klant opgegeven - documentnaam getoond, ook al heeft de behandelaar de documentnaam van deze inkomende documenten aangepast in het zaakdossier (Opus 9).

Zo kan de klant zelf aangeven of hij/zij via e-Mail of SMS signalering op de hoogte gehouden wil worden van de statuswijzigingen. Ook kan de klant zelf het e-mailadres of het telefoonnummer aanpassen. Wanneer je organisatie geen gebruikt maakt van SMS signaleringen (de parameter SMSPROVIDERURL is leeg of begint met X) dan is de optie om signaleringen via SMS te krijgen niet aanwezig. De volgende melding wordt in dat geval getoond: 'Wij kunnen u op de hoogte houden van statuswijzigingen via e-mail' .

Het is voor de klant ook mogelijk om kenmerken van de zaak te vullen of te wijzigen, mits dit in de configuratie van het zaaktype is aangegeven. Zo is het mogelijk dat niet alleen het zaakdossier, maar ook de kenmerken van de zaak door zowel de behandelaar als de klant up-to-date worden gehouden. Een tekstveld heeft hier (website) geen HTML-editor maar alleen platte tekst wegens beveiligingsredenen.
De wijzigingen worden opgeslagen met de knop 'Sla gewijzigde gegevens op'.

Een klant kan ook reageren naar aanleiding van de zaak.
Hierbij heeft de klant de mogelijkheid een onderwerp op te geven, een toelichting te geven en één of meerdere documenten als bijlagen aan de reactie toe toevoegen. Na het versturen van een reactie, zal deze reactie met bijlagen getoond worden in de zaak voor de behandelaar en in het scherm met uitgebreide informatie voor de klant.

Een bijlagenaam mag, indien toe te voegen vanaf de website, geen vreemde tekens bevatten (zoals %&()'"). Dit is van toepassing zowel bij de zaakstatusinformatie als bij de webformulieren vanaf de website.
De volgende foutmelding wordt dan getoond en het document kan niet worden toegevoegd: Document [naam document] is niet geaccepteerd, want de naam bevat ongeldige tekens. Wanneer u het bestand wilt toevoegen moet u de naam wijzigen. Bestanden met de volgende tekens in de naam worden niet geaccepteerd: *+<>()"'&.

Indien de opgevraagde zaak bevroren is, kunnen bij de uitgebreide statusinformatie geen wijzigingen aangebracht worden. Ook een reactie kan niet meer worden verstuurd.

Overzicht vragen